Pus, frost og litt klaging…

Heihei 🙂

Skjer ikke så mye her gitt. Hue er i vakum og kroppen har ikke lyst til å gjøre noe 🙂

Pia blir så fortvila. Hun hører mus, men kommer inn bak lista så hun får fanget dem 🙂

I dag kl 630 var det 4 minus ute. Det er litt fint med rimet rundt om kring 🙂

Fint med lysene på senteret og juletreet 🙂

Nå er all julematen kjøpt, mangler bare tilbehøret. Så godt å vite at det ligger i fryseren.

Det er litt tunge dager for tiden. Hue er i vakum og kroppen orker ingenting.

Klær ligger i maskinen og venter på å henges opp, nå er de vasket to ganger. Får ta meg sammen og henge opp i dag så de ikke behøver vaskes for tredje gang 🙂 Klær skal sorteres og brettes sammen. Det må jeg gjøre før jeg får satt opp stativet og hengt opp. Støv skal tørkes og gulv vaskes. Jeg skulle trent, gått tur, begynt å bake litt til jul m.m.

Blææææ…

Orker ikke, gidder ikke, vil ikke…

Sånn er det noen ganger.

Hodet orker ikke tenke på det og kroppen er full av sukk og vil ikke følelse 🙂

Depresjon bryr seg ikke noe om man har det bra eller ikke, for jeg har det veldig bra på alle måter. Når den har bestemt seg for vise seg så gjør den det. Den bare titter opp over kanten og passer på at jeg ikke fylles med energi og lyst til å reise meg fra sofaen. Og hvis jeg overser den og gjør som jeg vil. Som å gå på butikken, gå en tur eller bare går på do. Da er den der med en gang og roter det til. Henger lodd rundt om kring på kroppen så det er vanskelig å bevege seg. Det verker og alt blir ett tiltak og tungt.

Jaja…

Sånn er det i blant 🙂 Heldigvis ikke hele tiden. Jeg er takknemlig for at jeg kjenner symptomene og tillater meg selv å jobbe med å finne tilbake til energien igjen.

Nå skal jeg reise meg og gå på kjøkkenet og lage meg litt mat. Ikke så mye som frister, men er sulten.

Også skal jeg få tatt de klærne, klappe meg selv på skulda og være fornøyd med det. Også skal jeg tilbake til sofaen og lydboka igjen 🙂

Ønsker deg en fortsatt fin Fredag, nyt den og gled deg over å leve 🙂

Husk deg selv i tillegg til alt annet du må huske.

Klemmer fra meg <3

Torner og livet…og noen bilder…

Hei igjen 🙂

I natt kikket Kong Vinter innom en liten tur. La seg ett lett hvitt teppe utover 🙂

Det er fint da 🙂

Julestjernene lyser så fint på alle lyktestolpene og Best hadde pyntet med tre på taket 🙂

Det nærmer seg advent. Neste helg skal julepynten hentes ned og settes utover. Jeg sa i fjor og sier det i år igjen. I år gidder jeg ikke sette utover alt vi har av pynt. Men sånn blir det ikke, for når vi begynner pakke ut så kommer det på plass alt sammen 🙂

Det meste er pakket i avispapir, Indre Akershus blad og Romerikes blad. Det begynner å bli noen år siden første gang. Artig å lese litt fra “gamle dager” 🙂

Var en tur borte hos nabo`n i går. Pia satt og ventet på meg da jeg kom tilbake 🙂 Vet ikke om hun viste glede. Men plutselig tok hun fart, løp over den bule båten som står der og full fart opp i pæretreet 😀 Ikke så høyt opp denne gangen så hun greide hoppe ned igjen 🙂

Hver gang jeg ser på disse buskene tenker jeg på livet 🙂

I livet er det mange veier vi kan gå, de er fulle av torner vi må snirkle oss mellom. Noen ganger bli vi stukket og det gjør vondt, men vi går videre. Noen ganger i livet ser det kaldt og trist ut som nå om vinteren. Men hvis vi holder ut og fortsetter finne veien mellom tornene så begynner det så smått å forandre seg. Det kommer små varme solstråler som igjen gir små grønne nye skudd. Etter hvert kommer det små blomsterknopper som springer ut og blir fine blomster. Livet er lettere og vi kan kjenne på litt glede igjen. Noen ganger starter forandringen tidlig og varer lenge, andre ganger er det kortere.

Ikke gi opp når du føler det bare er torner rundt deg. De stikker, svir og gjør vondt en stund, så går det over og du har lært litt om hvor det er torner og hvordan du beskytter deg mot dem.

De gangene du synes det er aller mest tungt og vondt så sett deg litt ned og prøv tenke deg veien videre. Se litt frem i tid og legg en plan for hvordan du skal finne vei mellom tornene. Det kan hende du stikker deg underveis, men det vil ikke gjøre like vondt hver gang 🙂

Da ønsker jeg deg en fortsatt fin Lørdag og god helg 🙂

Ta godt vare på deg selv og de nær deg.

Klemmer fra Hanne <3

Værgudenes bursdaggave…

Heihei 🙂

Bursdag i November og værgudene har gitt meg kjempegave 😀

Det er fortsatt varmegrader og Kong Vinter venter med å komme.

Ut av kjøkkenvinduene i dag, det er ett veldig liv der ute 🙂 Mest Pilfinker, Blåmeis og Kjøttmeis. Noen dager stikker Spettmeisen, Flaggspetten og Ekornet innom 🙂

Håper på flere gjester utover vinteren.

Snutt her 

Fortsatt November 😀

Pia og jeg var ute og raket løv. Pia i ny sele og jeg i bare genser og kortbukse….også favorittskoa da 😀

Naturens forside og bakside 🙂

Håper du har hatt en fin første dage denne uka og at du har noe å se frem til de neste dagene 🙂

Ønsker deg en fredelig natt med gode drømmer når den tid kommer 🙂

Klem fra meg <3

 

 

Bare en liten tur på butikken…

Heihei 🙂

Koselig å gå ute i mørten og litt duskregn, det liker jeg 🙂

Stolt av oss og sa på vei hjem “nå har vi handla det vi trenger og behøver ikke gå på butikken før neste helg”.

Joa, det holdt til vi kom hjem og jeg så katta…Kattemat…det skulle vi ha, og det glemte vi 😀 Så da blir det en liten tur på butikken i morgen å da.

Jeg synes disse er så fine nå. Varme fargeklatter i det mørke og kalde 🙂

Pynt på trappa, en stein med mosehår på 🙂

Også må jeg takke værgudene 🙂

Fineste November i år.

Sånn, det var det 🙂

Ønsker deg en fortsatt fin Fredag og en god helg.

Klem fra meg <3

Noen tanker og følelser og en bønn…

Hei igjen 🙂

Kjenner jeg må se litt hardt på folk nå.

Mennesker

nå må de skjerpe seg litt.

Først noe som ei venninne jeg snakka med i dag sa. Noe jeg ikke har tenkt på, men som er helt riktig.

Det er så mye snakk om stakkars alle som ikke får gått ut på restauranter og barer, som ikke får gått på treningsstudio, som ikke får festet og møtt venner.

Stakkar de får jo psykiske plager og det må tilrettelegges for dem så de ikke får problemer.

Hva med

alle oss da som har levd med psykiske plager som angst og depresjon i mange år.

Hvor er tilretteleggingen for oss.

Når vi endelig tør be om hjelp så får vi vite at

vi må gjøre jobben selv, hvis vi ikke vil ha hjelp og kan si akkurat hva vi trenger så kan ingen hjelpe.

Vi må ta oss sammen og komme tilbake når vi har fikset på det som gjør at vi ikke greier si klart hva vi trenger hjelp med.

Det er ingen fra regjering og helse som har stått på pressekonferanser og snakket om hva som må gjøres for å hjelpe alle oss. Ingen som har sagt at andre må se litt rundt seg og ta kontakt med noen som ser ut som de ikke har det bra. Eller som de vet er mye alene.

Når man har angst så greier man som regel ikke be om hjelp når det er mest skummelt utenfor husets fire vegger.

Og når man er lengst nede i kjelleren så orker man som regel ikke strekke hånda opp for å vise at man har det vondt.

Da er det ingen som merker noe.

Når man endelig greier komme seg til lege/psykolog så er man jo litt ovapå en periode. Da ser de ikke hvilke problemer man har fordi man snakker og smiler og virker helt fin. Selv om man forteller hvordan det er når det er mørkt.

Da greier de ikke stille en diagnose og kan ikke hjelpe.

For meg og venninna mi blir det helt feil å fokusere så på alle de som kan få psykiske plager ved å ikke kunne leve livet som de har gjort.

For noen er psykisk uhelse livet, det er det eneste vi kjenner. Det er blitt tryggheten for vi har levd i det så lenge at vi ikke vet hvordan vi skal forholde oss til livet uten å være redd og/eller trist. Og vi har bedt om hjelp mange ganger uten at det er hjelp å få. Fordi vi kanskje ikke er i en tilstand akkurat da så vi greier se vi vil og kan hjelpe oss selv.


Også er det noe annet som også begynner å bli litt slitsomt.

Joda

jeg har lest aviser og facebookstatuser igjen da vettu 😀

I de hender det det står noen ord som når det blir mange nok av dem så sier det poff i hue og noe må ut.

Ytringsfrihet…

Hvorfor skrikes det opp med en gang noen sier noe og andre sier i mot. Går ytringsfriheten bare en vei? Ytrer man ikke noe for at andre skal reagere og enten være enig eller uenig?

Hvis jeg skriver en mening jeg har i facebookstatusen eller bloggen min. Så forventer jeg jo ikke at alle er enig med meg. Da hadde jeg ikke giddi skrive noe da. Det at noen er uenige og skriver det tilbake betyr jo ikke at de hindrer meg fra å si hva jeg mener. Det gjør jo bare innlegget mer interessant både for meg og kanskje andre. Det er det vi lærer av tenker jeg. En sak kan ha flere sider og alle skal/må høres for at noe kan forandres.

Når jeg har valgt å skrive ett innlegg som kan diskuterer så kan jeg ikke være så hårsår at jeg ikke tåler at noen sier i mot. Samme om det er en person som ingen vet hvem er eller helseministeren 🙂

…………………………………………………………………………………

Også har jeg en bitteliten bønn til alle dere som

 ikke har noen nærkontakter som kan bli alvorlig syke, ikke bruker maske fordi det er ekkelt å ha på seg, som ikke bruker håndspriten som står rundt om kring på alle offentlige steder. Dere som må ut og feste eller gå på butikken selv om dere kanskje føler dere litt pjusk.

Alle dere som tenker at jeg blir ikke syk og viruset er ikke så farlig.

Nå skal jeg være veldig egoistisk

jeg ber deg som tenker/ikke gjør alle de tingene…

Vær så snille og følg smittevernlovene der du er. For hvis du ikke gjør det så kan det hende smitten sprer seg enda mer og blir ukontrollert. Da stenges alt ned og det er en mulighet for at tog og busser ikke kan kjøre i Desember, sånn rundt juletider.

Jeg har datter og barnebarn i Bergen, sønn i Oslo og sønn i Drammen.

Jeg vil så veldig gjerne ha dem hjem i jula…alle sammen 🙂

Jeg håper du som ikke bruker munnbindet på riktig måte, du som løper inn i butikker uten å sprite hendene og du som snufser litt men går på jobb/skole allikevel stopper litt opp og tenker at du ikke vil være den personen som på en måte ødelegger jula for mange andre hvis alt stenges ned.

Jula kommer uansett

men den blir ikke det samme for meg…ei mor og mormor som ser barn og barnebarn 2 ganger i året 🙂

Jeg håper med hele mitt hjerte

at du vil hjelpe til så jeg og andre mammaer/mormødre kan feire jul med de som er våre aller nærmeste. Selv om vi er langt fra hverandre resten av året 🙂

TAKK <3

Husk at små ord og handlinger ofte kan gi størst konsekvenser…både gode og dårlige.

Klemmer fra Hanne <3

Kveld 72…

Heihei 🙂

Hverdagen er over og helga er i gang.

Håper du har hatt en bra uke og ser frem til å kose deg hjemme med dine få nærkontakter 🙂

Vi gikk en tur til Kiwi gikk samme runden vi gikk sist. Det er en fin tur.

Den skulle vært hvit 🙂

Koselig serie, må se om jeg finner den. Kanskje den ligger ett sted der ute på internettet 🙂

Ei and skvatt da vi kom gående.

Bare ringene igjen etter den 🙂

liten film

Ønsker deg en fortsatt fin kveld 🙂

Ta godt vare på deg selv og de rundt deg.

Husk

ikke si eller gjør noe du vil angre på resten av livet.

Det er ofte de små ordene og handlingene som gir størst konsekvenser, både gode og vonde.

Klemmer fra meg <3

Kveld 71…

Hei igjen…

Først må jeg vise frem den fine oppsatsen jeg fikk i går 🙂

Bursdagsgave fra barn og barnebarn <3

Så fine farger.

Det har vært veldig dårlig med rips i år. Men da jeg gikk forbi buska i dag så fikk jeg se klasen på den ene greina 🙂 Bæra hadde bare samlet seg og gjemt seg under bladene på baksiden av buska 😀

Ble en liten trimtur i kveld. Samboer skulle på Kiwi og da tenkte jeg at det er bare tull at jeg ikke blir med…så da gjorde jeg det 🙂 Vi gikk ned til brygga og langs Lågen rundt til butikken og hjem igjen.

Passe langt for meg.

Men fy så mørkt, ingen lys langs stien. Heldigvis er det lommelykt på mobilen så vi holdt oss på rett vei. Kunne jo havnet i vannet…brrrrr. 😀

Karlsvogna var fremme i kveld å 🙂

Se det, som jeg tenkte før vi gikk. Det er jo bare tull å ikke blir med på butikken 🙂

Nå er det snart natta her. Vi satt oppe til morran i dag og fulgte med på valget i USA. Helt unødvendig siden det ikke ble avgjort og kan ta flere dager til før det er en vinner…

Bryr meg ikke så mye om politikk og alle sånne valg. Men akkurat dette her gir meg en vond magefølelse…Den sier at for Amerika sin skyld, og hele verden sin skyld så må det komme en ny president.

Jaja…

det blir som det blir.

Ønsker deg en fortsatt fin kveld 🙂

Klem fra meg <3