Slitsom morgen…..

I dag er en sånn morgen da jeg er redd for å ha på lyd i huset,

I tilfelle jeg ikke skal høres andre lyder.

Og jeg er redd for ikke å ha på lyd i huset,

i tilfelle jeg skal høres andre lyder. 

Skvetter av den minste lyd og skygge. Det er jo litt dumt siden jeg har 3 katter som tusler rundt ☺ 

Hjalp litt å skrive det ned.

Takk for at du leste 💛 

Sitter og tenker litt på drømmen min..

Sitter her og tenker på hva jeg har lyst til å gjøre med fremtiden min.

Tenker mer og mer på at jeg har lyst på jobb. Men hva….

Kunne tenke meg en skrivejobb hjemmefra. Liker veldig godt å skrive. Kunne tenke meg å rettskrive forskjellig for andre. Alt som har med skriving å gjøre er moro. 

Ord er fine og lærerike 🙂 

Hvordan kommer man i gang med det? Så det var en nettside, men det kostet jo nesten 400 kr for å melde seg inn. Det turte jeg ikke. Tenk om det er bare juks. Jeg har ikke råd til å betale så mye også kanskje det ikke er jobber der i det hele tatt. 

Hvis jeg skulle drevet med dette så måtte jeg jo tjene litt på det også. Forferdelig vanskelig dette her 🙂 

Den største drømmen min er å åpne en kafè/hobbybutikk. 

Der folk kan komme og drive med hobbyene sine så andre får se hvordan de gjør det. Lære. De kan stille ut det de lager og få solgt det. De kan kjøpe en kaffekopp og vaffel eller noe annet og få litt sosialt med på kjøpet 🙂 

Ett sted de unge kan lære de eldre og de eldre kan lære de unge. 

Ett sted man kanskje kan lage litt mat sammen og kose seg sammen. 

Ett sted man kan slappe av med avisa eller en bok alene i en krok og samtidig kjenne man er del i noe mer sammen med andre. 

Ett sted man ikke trenger være redd for å si at i dag føler jeg meg ikke så bra og jeg trenger en klem. Også får man det uten å måtte forklare så masse. 

Jeg drømmer om å kunne drive ett sånt sted og se hvordan det gleder de andre som er der 🙂 

Det er LYKKE for meg. 

Tanker på en Lørdag…..

Kjenner jeg blir lei meg av all flyktningehjelpen som er satt i gang her i landet. 

Eller jeg synes det er kjempebra at folk reagerer og vil hjelpe. Men…

Hvorfor må det ett bilde av en død liten gutt på ei strand til for at noe skal skje. 

Hva med alle som trenger hjelp her i landet som ikke blir tatt bilde av og lagt ut i media.

Hva om alle frivillige og bedrifter hadde hjulpet de som sliter her. 

Alle barn som trenger noen å lene seg på i en vanskelig familiesituasjon. Barn som ikke har ett hjem de kan ta med venner til. De som går ute nesten hele døgnet fordi de ikke kan gå hjem. 

Foreldre som ikke har penger til å kjøpe inn mat til familien hver dag. Som ikke har råd til å la barna gå i bursdager eller feire sine egne. Som ikke kan være med på fritidsaktiviteter. 

Alle barn som bor på barnehjem og ikke får lov til å ha kontakt med familiene sine. 

Gamle som sitter alene og ikke har noen å prate med. Som ikke greier komme seg ut for å kjøpe inn det de trenger av mat og andre ting. 

De som sitter alene på sykehjem/gamlehjem uten noen som besøker dem. Uten å komme seg ut. 

Tenk om alle de som har stått frem i avisene og andre medier nå hadde sett de som sliter her i landet også. 

Flere sier de kan ta imot flyktninger i sine hjem..Hva med å la ungdom som har problemer med å få sted å bo få leie billig…Hva med å la eldre som er alene få bo der og kunne kjenne at de er verdt noe og at noen trenger dem…Hva med å la ett barn som bor på barnehjem få komme og feire høytider i en familie. 

Hva med alle bedrifter som nå stiller opp med mat og alt annet. 

Hvorfor ikke åpne en butikk og restaurant hvor de som bare har råd til det aller nødvendigste kan komme og få handle som alle andre. Bare billigere, halv pris og noe enda billigere kanskje. En restaurant hvor det blir lagd retter av det som butikker ikke kan selge igjen dagen etter. 

Tenk hvor mye bedre livene til de som virkelig sliter her i landet kan bli hvis de kan få muligheten til å leve som “normale” mennesker gjør. Uten å måtte vri og vende på kronene hver gang det mangler noe. 

Og det burde finnes flere steder i landet, ikke bare i storbyene. Tror nok det er mange som sliter i bygdene også, men det er mer hemmelig. Man skal ikke ha det vondt og leit i Norge…..Ett av verdens beste land å bo i…..Jeg er ikke helt enig i det…Det er det bildet som vises ut i verden, men virkeligheten er ikke sånn. 

Stordalen som sier han kan huse 1000 flyktninger….Hvorfor kan ikke han og andre hotelleiere gi noen som trenger å komme seg bort fra livet litt en helg på hotell, med alt tilbehør. Hvis det er så enkelt å finne husrom og å gi millioner til hjelp. Så burde han greie sette seg litt inn i hvordan mennesker her har det, og hjelpe de også. 

Hva om dere som har nok penger til å dele ut til flyktningene nå hadde gitt litt til de som sliter veldig økonomisk her  i landet. Som har masse gammel inkasso og ikke føler de kan leve normalt. 

Jeg mener vi må hjelpe våre egne i vårt land før vi kan ta inn masse andre og hjelpe de. Det er ikke bare å ta inn flest mulig. De skal følges opp og få all den behandling og hjelp de trenger i mange år etter de kommer. 

Ta vare på hverandre og se litt nærmere deg enn det du ser på tv og i andre media. Det er ikke alltid det vi leser og ser er sannheten heller. 

Det skal ikke så mye til for å gjøre livene til noen mye mye bedre. 

Jeg vet….Sliter veldig selv og vet hva jeg hadde behøvd for at mitt liv skulle blitt litt bedre. Det er ikke så mye 🙂 

Ønsker alle en fin helg og en klem <3