En elg ble påkjørt…tur til søsteren..

Reiste en tur til søstra mi i dag. Var innom Liertoppen og kjøpte kalendergaver til gutta. 

Kunne kjenne julestemningen smøg seg inn i bilen da vi kjørte mot Hof. Var utrolig pent ute i dag 🙂 


Da vi hadde svingt av Fetveien og var på vei mot Løken møtte vi en bil med knust frontrute. Kjørte ett stykke til og der sto en elg på knærne i veikanten. Stakars nydelige dyr. Den blei redd og greide komme seg opp. Haltet seg opp i skogen. Jeg ringte politiet og fikk beskjed om å stå der til de kom. Jenta som hadde kjørt på elgen kom tilbake. Det gikk heldigvis bra med henne. Etter en stund kom politi og viltnemda. Da dro vi. Håper de fant elgen hvis den var alvorlig skadet. Hun mente hun hadde truffet den i hodet. Bildet viser spor etter elgeknærne og bildeler. Var skjelven etterpå. Håper det går bra med jenta nå utover kvelden/natta. 


Tok litt bilder mens vi venta på politiet. Det tok litt tid fra Lillestrøm og til Fetsund, føltes det som ihvertfall. 


Tåke nesten hele veien. Ganske tett noen steder. Da er det ikke noe moro å være ute og kjøre bil. 

Knut (11) starta og bake karamellkaker med en gang vi kom hjem i kveld. Mens jeg pakka inn kalendergaver. Han fikk en kakeboks da vi var ute og handla i dag til kakene sine 🙂 De blei kjempegode. De hadde nedtelling begge to til kl 00.00. Da var det blitt 1. Desember og jula starta her i huset 🙂 Da kunne vi sette på julemusikk, åpne kalendergave, drikke julebrus og spise nissegodt 🙂 Er så moro å se gleden i barneøynene selv om barna begynner å bli store 🙂 

Dagen i dag har vært veldig god. Koselig å se søstra mi og familien igjen. Er ikke så ofte vi sees. Skulle vært flinkere til det 🙂 

Ønsker dere alle en strålende advent. Gjør det beste dere kan ut av førjulstiden og resten av året. Kos dere og nyt hver dag 🙂 Trenger ikke så mye penger og stæsj for å ha det godt. Vær der med barna deres dere som har det. Skal ikke så mye til for at de skal ha det fint og glede seg. Sett deg rolig ned og se på skinnet i barneøynene. La freden senke seg. 

Er en julekalender på facebook nå. Den går ut på å si noe oppmuntrende til ett annet menneske, kjente eller ukjente. Gled en person hver dag med noen fine ord 🙂 Søk på “oppmuntrende julekalender” og bli med 🙂 Gjør hverdagen lys for andre. 

Sender takk og gode tanker til dere som er innom her og leser litt 🙂 Ta vare på hverandre og se de små ting rundt dere. 

Natta sove godt og drømme søtt. Nattaklem fra Hanne 🙂

Fredag og snart advent…

Fredag igjen og fri helt til Tirsdag 🙂 

Har vært to dager på gartneriet denne uka og lært at jeg ikke kan jobbe mer enn 2 timer om dagen. Er irriterende når hue og kropp ikke er som den var før lenger. Man vil men får det ikke til 🙂 Jaja, er vel sånn det er å bli eldre når man ikke har tatt så godt vare på kropp og sjel før. Godt man har begynt nå da. Det sies det er aldri for seint å forandre på ting, sådaså 🙂 

Vært ute og gått en tur med Kjersti på morran. Det var en stund siden sist nå, så var veldig godt. 1 minusgrad, ikke snø eller vind. Helt perfekt 🙂 Koselig å se at jula har starta i noen hus og i gata. Nye stjerner er  hengt opp i julegata. Veldig fine 🙂 Nå står det på storm og yr at det er meldt snø her fra ca 12 til 18 i dag. Spennende og se om det stemmer, de har jo spådd feil før. 


Har lagt seg litt is på Lågen. 

I morgen skal jeg ut og kjøpe kalendergaver. Det er ikke lett når unga blir store. Mellom barn og voksen. Også gutter da. Hva skal man finne på? Pakka til jentene i Bergen skal pakkes ferdig og sendes i dag. Litt for seint til å rekke 1. Des, men da blir det jo bare flere sjokolader fra kalenderen første dagen de kan åpne 🙂 Gleder meg til jul i år, eller til adventtiden. 

Hvordan er adventtiden deres? 

Ønsker dere alle en fortsatt fin Fredag. Kos dere masse og ta vare på hverandre. Lykke til til dere som skal noe dere ikke synes noe om 🙂 God bedring til dere som er syke 🙂 Klem. 

Ikke helt god i kveld…

Ikke alle dager/kvelder er like gode. Takker de fine mannfolka i huset her som ikke krever en aktiv husmor 🙂 Og takker for reseptbelagte smertestillende. En sånn og natta blir grei 🙂 Vet at mange har det mye verre enn meg. Men sier au og vondt allikevel jeg. 

Sånn da var det ute av systemet 🙂 Hvordan har dagen deres vært i dag? 

Var en liten tur på Asvo i dag tidlig og tok noen bilder på veien. Legger merke til når jeg ser på det jeg har lagt ut at…trær, det går igjen. Jaja..dere får si ifra hvis det blir for mange av dem 🙂

Bolla (grå) og Tobias var på jakt da vi kom hjem. Det er nok noen som bor i muren der for spesiellt Bolla er veldig ivrig på å komme seg mellom steinene 🙂 

I morgen skal jeg ha jobbutprøving på gartneriet, det blir spennende. To dager denne uka og to neste uke. Både gruer og gleder meg. Blir moro å være der, men så er det pausene da. De gruer jeg meg for. Håper jeg får forklart at jeg ikke vil ha det og at jeg slipper. Skal jo bare være der 4 timer, så sulter ikke ihjel på det 🙂 

Grethe Svensen synger Bjørn Eidsvåg på spotify, det var veldig behagelig å høre på. Må bli flinkere til å bruke musikk som medisin igjen. Brukte det hele tiden før. Var det tungt og leit så hjalp det og sette på musikk. Glemmer det nå. Hva hører dere på? 

Takk for at dere er innom her 🙂 Ønsker dere en fortsatt fin kveld og en god natt. Lykke til med det dere skal gjøre i morgen. Tenker på dere som må gjøre noe dere gruer dere for. 

Se hverandre, hør hverandre og ta vare på hverandre. 

Klem. 

Bilder fra tur til Drammen…

Hentet gutta i Drammen i ettermiddag. Kjempefint vær. For ikke lenge siden var det nesten 3 plussgrader ute, nå er det 0.9. Hadde håpet det skulle holde seg til i morgen ettermiddag. Må til Asvo på morran og liker ikke kjøre hvis det er en liten sjanse for at det kan være glatt. 

Bildene er tatt på returen fra Drammen. 

Grusomt trøtt nå. Var ikke trøtt i går kveld/natt. Så klokka blei 4 før jeg fikk sove. Våkna igjen rundt 8 og sto opp. Noen netter er slitsomme sånn 🙂 Regner med jeg sover godt i natt..

Nå er det middag tid snart. Så får man se om det er noe interessant på TV. Ønsker dere en fin kveld. 

Avslappende Lørdag…

Heihei..Hvordan har dagen din vært? 


Har hatt en fin dag fra morgen til kveld i dag 🙂 

Lå lenge og slappa av. Leste gjennom aviser og sjekka om noen hadde skrivd noe spennende på facebook på mobilen. Hørte på Bonanza som var på tv på stua. Fikk besøk av Gundersens, Bjørn og Kim 🙂 Samboeren bakte skillingsboller. Sånt noe har jeg gitt opp å gjøre. Greier ikke gjærbakst. Har prøvd på alle mulige måter, men kan bruke det som våpen når de er ferdige 🙂 Bjørn ville spandere middag på oss. Så han og jeg dro bort på gatekjøkkenet og kjøpte hamburgertallerken til alle 4..Den var veldig god 🙂 Takk for maten Bjørn og takk for besøket. Er alltid så koselig når dere kommer….

Nå har vi kosa oss med Skal vi danse på tv, blaffrende telys og knitrende ved i ovnen 🙂 Heier veldig på Kim Daniel. Han er utrolig god og en herlig gutt. 

Ønsker dere alle en fortsatt strålende kveld/natt. Kos dere masse og ta vare på hverandre. Kjør forsiktig du skal skal ut i bil. Husk du og alle andre på veien er verdifulle 🙂 Klem. 

Fredag og helg…

Hatt en god dag i dag…

Tenk jeg har greid å ta hele oppvaska i dag, vasket, tørket og satt på plass 🙂 Alt på en dag..Veldig fornøyd med meg sjøl 🙂 Har ikke gjort så veldig mye mer enn det, men det gjør ikke noe.

Gutta er hos faren sin denne helga å. 

I dag har det vært kjempefin stor sol over her 🙂 Litt kaldt. Det var ikke lett å få opp varmen inne, og kjentes kaldere ut inne enn ute. Så de gradene som var ute sneik seg inn gjennom alle sprekkene som er i ett gammelt hus. Men liker det jeg 🙂 Kjenne litt guft langs gulvet og trekk fra vindiene. Musene som krafser i vegger og tak. Knirkingen når noen går over gulvet i andre etg..Også tror jeg vi har selskap av noen vi ikke ser som tusler rundt her. Akkurat sånn det skal være, ordentlig koselig 🙂 


Måtte legge ut sommerens fineste sol igjen å. 

I kveld har jeg fått med meg beat for beat, Skavland og senkveld…Fine programmer på en Fredagskveld. 

Ønsker dere som titter inn en fortsatt fin kveld/natt. Tenk og vær forsiktige. Ta vare på hverandre 🙂 

Kveldstur…

Kjersti spurte om vi skulle gå en kveldstur, og det ville jeg så klart 🙂 Godt å kaldt…


Møtte Kjersti borti veien her..Det var mørkt gitt 🙂 Godt jeg har lommelykt på mobilen.

Liker å se hvor jeg plasserer føttene. Er jo nesten mer hull en ordentlig vei der, skummelt det 🙂 

Ønsker dere alle en god kveld 🙂 Håper dere har hatt en fin dag. Klem..

Kjølig Onsdag…

I natt har frosten vært her og lagt igjen ett fint hvitt teppe overalt 🙂 Det er jo litt pent ute da. 

http://youtu.be/Cb-XQPU4veM

Finner han på spotify å. 

Sitter og hører på Jon Sverre Lotterud sin plate, nå kommer jula hit…Gå inn på youtube og hør på det han har lagt ut. Reklamere litt for fetteren min 🙂 

Om ikke lenge skal jeg snakke med ei om praksikplass..Gruer meg..Liker ikke sånne ting. 

Ha en fin dag alle sammen. Og lykke til til dere som også skal gjøre ting dere ikke liker 🙂 

En skummel vending på Asvo…

Måtte stoppe på veien til Asvo i dag og ta bilde av månen 🙂 

Da jeg kom til Asvo i dag tidlig så sto det to menn utenfor kontoret til veilederen. Hilste pent på dem og venta på at de skulle gå og jeg kunne gå inn på kontoret..Trodde jeg..Men neida, bli med meg du sa ene mannen..Da visste jeg ikke helt hva jeg skulle gjøre. Men det var visst riktig. Jeg skulle bli med han på ett møte om kosthold/trening, og der skulle jeg jo ikke være aleine fant jeg ut. 7 andre var det der å gitt. Eksplosjon av alle følelser i kroppen. Lyst til å snu i døra og stikke av. Men greide styre meg og satte meg rolig ned og prøvde konsentrere meg. Veilederen hadde ikke fortalt at jeg skulle dit i dag så jeg skulle få en rolig helg uten å grue meg. Det var jo snillt gjort 🙂 Hvis jeg hadde visst det så er det mulig jeg ikke hadde dratt i dag. 

Nå er det blitt kvelden igjen og mørkt ute. Blitt kaldere igjen er det å. Hadde frysi på bilen fra 9 til 13 i dag, så måtte skrape. Er glad vi har garasje så jeg slipper det hver dag 🙂 

Ønsker dere alle en fortsatt fin kveld. Ta det helt med ro og slapp ordentlig av 🙂 

Tur i regnet… små vers…

God Mandag morgen til dere som titter inn 🙂 Koselig at du kom innom. Hvordan har du det? 

Blei bare en liten tur på oss i dag. Det regner og er litt surt. Men en liten tur er bedre enn ingen tur 🙂 

I dag har jeg julestemning, det er jo alt for tidlig 🙂 Minstemann her er streng på at jula starter ikke før 1. Desember. Synes det er veldig koselig at han holder sånn på tradisjonene. Nå gleder jeg meg til å begynne forberedelsene. Han og jeg skal bake lomper, krumkaker og smultringer. Er ikke så glad i julekaker. Så tror det blir langpanne med krydderkake og sånt i stedet. Ribba og pinnekjøttet er kjøpt inn alt. Da er det bare resten igjen 🙂 Også pynter gutta pepperkakehus, det er koselig å ha til pynt. Gaver er ikke lett. Har 3 gutter, hva finner man på til sånne som ikke har noen spesielle interesser. Sokker og underbukser 🙂 Må ta en runde rundt til uka når jeg får penger og se om det dukker opp noe som kan være interessant 🙂 

Lykken er ikke å klatre

til tops på livets

karriere stige,

men å finne et trinn der

man trives.

Stol på den som kan se disse

tre tingene i deg:

Sorg bak smilet ditt…

Kjærlighet bak sinnet ditt…

og årsaken til stillheten din…?


Du er gammel den dagen du bøyer deg ned for å knytte skolissen,

og når du har gjort det, stanser du et øyeblikk og tenker:

Var det noe mer jeg skulle ha gjort når jeg først er her nede?

Skjulte perler vil du alltid finne,

i alle menneskers indre. 

Hvis du bare gir deg tid til å lete…

Nå må jeg tenne opp i ovnen igjen. Trodde ikke det var så kaldt i dag at jeg trengte det. Men de kalde varmegradene sniker seg inn og kjøler godt ned her inne 🙂 

Ønsker dere alle en god og fin Mandag. Lykke til til dere som må gjøre noe dere ikke tør i dag, tenker på dere. Klem 🙂

Ta vare på hverandre.