Litt flere tanker om før….

Har tenkt litt….

Husker litt, selv om det ikke er mye. 

Før Bjerkely folkehøyskole husker jeg nesten ingen ting. Det jeg husker best fra etter jeg flyttet hjem igjen er at jeg satt inne og så Anne (venninna mi) kom hjem fra skolen med bussen. Jeg satt i vinduet og så henne gå forbi. Kan ennå høre diskusjonen med meg selv om jeg skulle gå ut og hilse på henne, eller banke i vinduet og be henne komme innom…Gjorde ingen av delen…Kjenner fortsatt skuffelsen over meg selv. 

Husker at jeg måtte på do på Haneborg barneskole. Men jeg turte ikke gå, for der inne sto flere jenter og prata. Mener jeg husker speil og vasker var rett innafor døra. Og jeg måtte gå forbi dem for å komme til dobåsene. Det turte jeg ikke. Den doen er fortsatt i noen av marerittene mine 🙂 Husker jeg heller tissa på meg enn å gå inn på doen. Skjedde flere ganger. 

Gymtimene…grøss og gru. Den blei mye mensen, glemt gymtøy og falske meldinger i løpet av 10 skoleår 🙂 Jeg turte jo ikke skifte og dusje sammen med de andre. 

Sang i kor, Apelles fra konfirmasjon til jeg begynte på Bjerkely. Husker nervøs mage. Du kan tro det gir gjenlyd når magen romler og buldrer fordi jeg er redd hver gang det skal være stille bønn før øvelse eller da vi var ute og sang. Vet ikke om andre la merke til det. Men jeg hørte ekkoet gjennom hele den tomme kirken 🙂 

Har fått vite nå for ikke lenge siden at eg blei mobba på skolen. Det er helt borte,, har ingen minner om det i det hele tatt. Vet ikke om det er bra eller dårlig. Kjenner det er noe som gnager, men greier ikke hente det fram. Lurer veldig på hva som skjedde mens jeg var på skolen og skoleveien, om det er noe jeg burde huske. 

Skjønner nå hvorfor økonomien har vært dårlig i snart 20 år. I gamle dager, før PC og nettbank. Da måtte man gå i banken og betale regningene. Det blei jo ett problem med angst. Så da lot jeg heller være å åpne de hvite vinduskonvoluttene, og tilslutt alle konvolutter. Hvis jeg ikke så utenpå at de ikke var farlige da. Etterhvert blei det til at jeg ikke kunne ta telefonen heller, hadde ikke sånn man kunne se hvem som ringte. Det var mange kreditorer som ville ha kontakt. Så nå mange år etter så sliter jeg fortsatt med en masse inkassosaker. Og har fortsatt problemer med å åpne hvite vinduskonvolutter. Er ikke så redd for å ta mobilen lenger, for nå ser jeg når det er en kreditor. Da er jeg litt forberedt. Også er det blitt bedre siden de også sender sms 🙂 

Det er rart hvordan hjernen virker. Husker en del negativt som har hendt, men mye av det positive er borte. Prøvde for noen år siden å skrive opp det jeg husket fra Haneborg og til da. Tror det blei 5-6 A4 sider, ikke mye man husker da etter å ha levd i nesten 40 år. 

Har begynt å legger mer merke til det som skremmer meg nå i det siste. Og i går da jeg kjørte Rune på skolen la jeg merke til at jeg kjente panikken da jeg skulle bruke vindusviskeren på bakruta. Det lå en bil bak. Fikk ikke til å trykke på knappen til viskeren. Mange tanker raste gjennom hodet, husker ikke hva, det koblet ut. Husker bare at jeg ikke ville bli sett. Den bak kunne se inn bakruta mi hvis jeg brukte viskeren. 

Det er jo helt idiotisk 🙂 Tenkte det også da.

Tenker at det er mye positivt og negativt med PC og Internet. Det blir altfor “lett” å ha angst,. Man trenger ikke gå ut lenger. Alt kan gjøres gjennom skjermen. 

Masse andre småting jeg husker også, mye negativt og en del positivt. Selv om jeg ikke kan si jeg hadde det bra, så ville jeg ikke vært foruten. Det har jo gjort meg til den jeg er i dag. Tror det viktigste jeg har lært av livet er….empati og samvittighet, se mennesker. 

Hadde ikke jeg hatt angst og den oppveksten jeg hadde, så hadde jeg ikke droppet ut av vgs etter 1,5 år, ikke  jobbet der jeg gjorde, hadde ikke møtt han jeg giftet meg med, hadde ikke fått akkurat de 4 barna jeg har fått, og ikke fått de to barnebarna jeg har og de kanskje kommer til å få. Så jeg er takknemlig for det jeg har opplevd, godt og dårlig 🙂 

 

 Lille Lungegårdsvannet, en utrolig god plass og være. Satt på en benk her en god stund mens jeg venta på toget i sommer 🙂 Lenge siden kroppen har vært så rolig og avslappet som den var da jeg satt der. 

Vakkert med grønt gress..blått vann..byen rundt..mektige fjell..klar blå himmel med fine grå skyer på og en stor varm sol <3 

Dette var litt av det som triller rundt i hodet mitt nå om dagen 🙂 Kanskje det forsvinner ut nå når jeg har skrivd det ned. 🙂 

Meg….

Litt om hvordan dagene mine er….
Sovner veldig seint og sover urolig. Problemer med å våkne igjen om morgenen.
Våkne med redsel i kroppen. Grue for å kjøre til skolen, ser ikke rundt meg i tilfelle det skulle være noen som ser tilbake og hilser. Og tenk om noen skulle komme bort og snakke.
Redd for å like, kommentere på facebook. Tenk om noen skulle si noe tilbake, eller snakke til meg på PM.
Gardinene trekt for hele dagen, så ingen skal se jeg er hjemme. tenk om noen skulle finne på å få lyst til å komme innom.
Livredd for at noen skulle finne på å ringe på døra. Skvetter av alle små og store lyder som høres ut som de kommer utenfra ved utgangsdøra.
Vil helst ikke ha på noe lyd inne så jeg skal høre alle lydene ute. Men samtidig så tør jeg ikke ha det så stille, for da hører jeg alle lydene ute.
Våknet i dag til FB og statuser om snø rundt om kring. Skulle vært på DPS i dag, men måtte ringe og si jeg ikke kom. Turte ikke kjøre i tilfelle det har vært kuldegrader i natt og glatte flekker på veien.
Rister alltid innvendig. Kjenner skjelvingene raser gjennom kroppen.
Kvalm og vondt i hodet.
Suser i hodet, som å ha konkylier på begge ørene hele tiden.
Stuptrøtt, bare ønsker å sove, sove, sove………..
Har lyst til å ha mobilen på lydløs. Redd for at noen skal ringe, familien går greit. Men tenk om andre skulle finne på å slå nr. Må ha den på i tilfelle det skjer noe med noen i familien så de må ha tak i meg.
Livredd for å ringe noen selv også. Bruker flere dager på å mote meg opp til å ta de tlf jeg er nødt til å ta. Har noen nå som jeg må ringe i dag.
Elsker sms. Da kan jeg sile ut og svare på de jeg føler jeg tør når de kommer. Ikke alle får svar med en gang, noen får aldri svar.
Liker meg best inne i stua mi, med strikketøyet og ei lydbok og selskapet det er i tv. Ser ikke på den, men den står på så det skal være andre tilstede også.
Det er ikke noe ny greie som har kommet i det siste. Har hatt angst og depresjon i alle år, så lenge jeg kan huske. Har bare vært flink til å skjule det før. Nå har jeg endelig fått diagnosene etter utredning på DPS. Det har vel vært både positivt og negativt.
Positivt fordi nå vet jeg at det er ikke bare noe jeg innbiller meg.
Negativt fordi kroppen datt sammen og det blei sterkere. Greier ikke glemme plagene lenger.
Skal begynne med behandling, så får vi se hvordan det blir….Gruer meg.
Har mange andre redsler enn disse å.
Katastrofetenking, “ser” bilder og hører lyder når jeg er ute og kjører bil, eller sitter på.
Hvis jeg tenker på at jeg vil ut og gå en tur..så kommer det bilder og lyder om ulykker og overfall som kan skje på den turen. Så blir jeg hjemme.
Reise bort til noen er verre enn å få besøk.
Kjente og ukjente er det samme.
Høyder.
Små, trange rom….Store, åpne rom…
For mye lys, mørke.
Brann.
I tillegg til masse andre unyttige og skremmende tanker som plopper ut og inn av hodet hele tiden.
Etter ca 40 år sånn til og fra så begynner det å bli ganske irriterende og slitsomt.

 

Endelig litt overskudd igjen…

I kveld har jeg det egentlig godt 🙂 

Orket rydde og koste over golvet, jeeej. Lykkefølelse <3

Har hatt en lang stund nå nede i kjelleren. Alt har vært tungt og leit. Hodet har vært fult, men samtidig helt tomt.

I dag har det vært litt bedre og jeg ha fått gjort noe av det jeg skulle gjort for lenge siden 🙂 

Stua er full av tente lys og varme i ovnen. 

Da er ikke høstmørket så aller verst allikevel 🙂 

Funnet fram ett strikketøy igjen. Pledd som strikkes bare med rettmasker går fint for armer/hender 🙂 Godt å ha noe å gjøre. 

Tobias hadde vært ute og blitt kald på labbene og magen. Våt å 🙂 Da var det godt å komme inn og legge seg på favoritt teppet sitt som jeg har strikket, det er enten det eller strikkejakka mi. Da tråkker han lenge og maler før han endelig får lagt seg ned 🙂 

Ønsker dere alle en riktig god natt og en fin Søndag i morgen <3 

Ta godt vare på deg selv og de rundt deg. Se de små tingen og samle gode minner 🙂 

Husk du er verdifull og noen er veldig glad i deg <3

Klem fra Hanne 🙂